Mandulával tűzdelt csirkemell recept

Recept elkészítése:

Mandulával tűzdelt csirkemell recept

Hozzávalók:
2 kicsi csirkemell,
3 dkg tisztított mandula,
3 dl tejszín,
5 dkg füstölt szalonna,
1-2 evőkanál liszt,
1 teáskanál citromlé,
1 mokkáskanál mandulaaroma,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A csirkemelleket lebőrözöm és kicsontozom, majd 4 darabra vágom. A tömör húsdarabokba éles késsel több helyen beleszúrok. A lyukakba egy-egy hámozott mandulaszemet teszek. A csirkemellet jól megsózom, lelocsolom citromlével, és lisztbe mártom. A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom, zsírját kiolvasztom, és a mandulával tűzdelt húsdarabokat átpirítom rajta. Ha minden oldaluk lepirult, ráöntöm a tejszínt és a mandulaaromát, majd lefedem és puhára párolom. Közben a serpenyőt kicsit megrázogatom, hogy le ne égjen. Amikor a csirkemell megpuhult, levéből kiszedem és jó éles késsel felszeletelem. Ezután a pácolólébe visszateszem és még egyszer felforralom. Befőttel és párolt rizzsel kínálom.

Elkészítés ideje: 50perc

Receptek kategória: