Mandulás töltött csirke recept

Recept elkészítése:

Mandulás töltött csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1 zsemle,
5 dkg vaj,
1 tojás,
10 dkg tisztított mandula,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 dl tejszín,
ízlés szerint só és törött fehér bors,
késhegynyi őrölt gyömbér,
1 mokkáskanál currypor.

Elkészítés:

      A zsemlét apró kockákra vágom és 3 evőkanál tejszínnel leöntöm. Amikor megázott, hozzáteszem a darált mandula felét, a felvert nyers tojást, 3 dkg puha vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sót és a fűszereket. Jól összedolgozom, majd ezzel a töltelékkel a megtisztított és megsózott csirke hasüregét megtöltöm. A nyílást jól összetűzöm, ezután a szárnyast - kívülről is megsózva - tűzálló tálra fektetem, A maradék darált mandulát belekeverem a maradék tejszínbe, rákenem a csirkére, és rátördelem a vajat. A tálat lefedve, nem túl erős lángon 50-60 percig sütöm. Mandulával ízesített, párolt rizs és szilvabefőtt illik hozzá.

Elkészítés ideje: 85perc

Receptek kategória: