Makói csirke recept

Recept elkészítése:

Makói csirke recept

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1 kg),
50 dkg vöröshagyma (nem tévedés!),
2 dl tejszín,
5 dkg vaj,
3-4 evőkanál liszt,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
késhegynyi őrölt szerecsendió-virág.

Elkészítés:

      A megtisztított csirkét kis darabokra vágom, megsózom és lisztbe mártom. A vajon, erős lángon, mindkét oldalán átsütöm, majd tűzálló tálba egymás mellé teszem. Rákarikázom a megtisztított vöröshagymát, megszórom sóval és borssal, majd rácsorgatom a tejszínt és még egy dl vizet. Fűszerezem az őrölt szerecsendió-virággal és a tálat befedem. Előmelegített, forró sütőben közepes lángon 40 percig párolom, majd a tetejét levéve, pirosra pirítom. Ecetes salátával és burgonyapürével vagy párolt rizzsel a legfinomabb.

Elkészítés ideje: 60perc

Receptek kategória: