Májas rizzsel töltött csirke recept

Recept elkészítése:

Májas rizzsel töltött csirke recept

Hozzávalók:
1 nagy csirke,
1 zacskó gyorsrizs,
a csirke mája és zúzája,
1 teáskanál Vegeta,
1 tojás,
1 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál curry,
ízlés szerint só és törött bors.

Elkészítés:

      A csirkemájat meg a zúzát a forrásban lévő vízbe dobom és egy percig forralom. Ezután leszűröm, és ha kihűlt, ledarálom. A gyorsrizst a dobozon lévő használati utasítás szerint elkészítem. Ha kihűlt, összekeverem a felvert nyers tojással, a darált májjal, a vegetával, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. Az átmosott, lecsöpögtetett csirke hasát belülről jól megsózom. A rizses-májas tölteléket a bőr alá töltöm. Ezután a csirkét kívülről is megsózom, majd alufóliába csomagolom és előmelegített, forró sütőbe teszem. Egy óra sütés után lebontom az alufóliát és minden oldalát megpirítom. 10-15 perc pihentetés után szeletelem csak föl. Párolt vajas kelbimbó vagy rózsáira szedett karfiol és hagymás burgonyasaláta illik hozzá.

Elkészítés ideje: 110perc

Receptek kategória: