Lecsó csirke Mérő módra recept

Recept elkészítése:

Lecsó csirke Mérő-módra recept (egytálétel)

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
25 dkg gomba,
1 1/4 kg vastag húsú, színes zöldpaprika,
2 paradicsom,
2 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
1 csípős, csöves paprika,
1 evőkanál pirospaprika,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A megtisztított csirkét feldarabolom és megsózom. A zöldpaprikát megmosom, kicsumázom és vastag szeletekre vágom. A paradicsomot lehéjazom és felszeletelem. A gombát tisztítás után szeletekre vágom. Az apróra vágott füstölt szalonna zsírját kisütöm, majd üvegesre pirítom rajta az apró kockákra vágott vöröshagymát. A hagymára dobom a csirkedarabokat, és erős lángon mindkét oldalán lepirítom, ezután ráteszem a gombát és belekeverem a pirospaprikát. Jól megsózom, megszórom a borssal, majd hozzáadom a zöldpaprikát és fedő alatt, takaréklángon párolni kezdem (ezalatt a lábost gyakran rázogatom). Közben a tisztított, zúzott fokhagymával, a nagyon vékony karikákra vágott csípős paprikával fűszerezem az ételt. A párolás végén belekeverem a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet és a tejfölt. Ezzel is felforralom. Kovászos uborkával kínálom.

Elkészítés ideje: 70perc

Receptek kategória: