Kukoricás csirke quiche recept

Recept elkészítése:

 Kukoricás csirke quiche recept

Hozzávalók (4adag):
A tésztához:
16 dkg finomliszt,
6 dkg vaj,
1 tojássárgája,
5 dkg ementáli sajt,
1-2 evőkanál jéghideg víz.
A töltelékhez:
2 dkg vaj darabokban,
1 közepes fej összevagdalt vöröshagyma,
20 dkg főtt vagy sült csirkehús,
13 dkg konzerv tejes kukorica,
fél kis kockára vágott paradicsom paprika vagy zöldpaprika,
2 tojás és egy fehérje,
1.5 dl tejszín,
1 dl tej,
3 dkg reszelt ementáli sajt,
1 csokor összevagdalt snidling.

Elkészítés:

      A sütőt nagyon forróra, (210 C, gázsütőt 190 C) előmelegítjük. A lisztet átszitáljuk, majd ujjbegyünkkel a vajat benne elmorzsoljuk. A tojássárgáját, a sajtot meg a vizet hozzáadva összedolgozzuk, majd deszkán rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha nem áll össze teszünk hozzá még egy kevés vizet. Folpackba csomagolva 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. A töltelékhez a hagymát vajban megpároljuk, lecsepegtetjük. Egy 20 cm átmérőjű, alacsony peremű kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A tésztát két folpack lap között akkorára nyújtjuk, hogy a forma alját és oldalát kibélelhessük vele. Zsír- vagy sütőpapírt teszünk rá, erre nyers rizst vagy babot öntünk. Erre azért van szükség, hogy a lapot elősüssük, de sülés közben ne emelkedjen fel. A rizs vagy a bab ettől az eljárástól nem sérül, az később a szokott módon felhasználható. 10 percig sütjük. A rizst vagy babot és a papírt eltávolítjuk, a tésztát további 7 percig sütjük. A sütőt 180 C fokra mérsékeljük. A hagymát, a kis darabokra vágott csirkehúst, a lecsöpögtetett kukoricát és a paprikát a tésztára terítjük. A többi hozzávalót simára keverjük, majd a tésztára öntjük. Még 35 percig sütjük, majd 5 percig pihentetjük. Salátával melegen vagy hidegen tálaljuk.

Elkészítés ideje: 75perc

Receptek kategória: