Krémsajtos mogyoróval töltött csirke recept

Recept elkészítése:

Krémsajtos mogyoróval töltött csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1 doboz krémsajt,
1 tojás,
5 dkg reszelt márványsajt,
10 dkg darált mogyoró,
5 dkg vaj,
1 zsemle, tej a zsemle áztatásához,
1 mokkáskanál só,
ízlés szerint törött fehér bors,
kevés csípős paprika (vagy paprikakrém).

Elkészítés:

      A zsemlét kis kockákra vágom, majd annyi tejet öntök rá, hogy ellepje. Tíz perc várakozás után összekeverem a felvert nyers tojással, a reszelt sajttal, a darált mogyoróval, a krémsajttal, a fűszerekkel. Jól összedolgozom, majd a megtisztított, belülről megsózott csirke hasába tömöm. A nyílást bevarrom. A vajat felolvasztom és jól megsózom, a csirke bőrét bekenem vele. A maradék vajjal kikenek egy tűzálló tálat, és a vajas csirkét belefektetem. Lefedem, és az előmelegített, forró sütőbe téve, saját gőzében puhára párolom, majd pirosra sütöm. Felszeletelve meleg tálra teszem, párolt rizzsel és majonézes zöldségsalátával kínálom.

Elkészítés ideje: 70perc

Receptek kategória: