Kantoni csirke recept

Recept elkészítése:

Kantoni csirke (Eredeti kínai recept) recept

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1 kg-os),
1 dl ketchup,
1 nagy fej vöröshagyma,
1/2 dl konyak,
4 evőkanál olaj (ha van olívaolaj),
1-1 teáskanál őrölt gyömbér és őrölt csillagánizs (gyógynövényboltban kapható),
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A megtisztított csirkét egészen kicsi darabokra vágom. A megtisztított és nagyon apróra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a csirkedarabokat rádobom és erős tűzön fehéredésig sütöm. Ekkor megsózom, rászórom a fűszereket, lelocsolom a ketchuppel és fedő alatt, gyakori kevergetés közben puhára párolom. Ha levét elfőtte, egy-két evőkanál meleg vízzel pótolom. Amikor a csirke már megpuhult, zsírjára sütöm. Végül lelocsolom a konyakkal, egyet forralok rajta, és hosszúkásra vágott, főtt kínai zöldbabbal tálalom.

Elkészítés ideje: 50perc

Receptek kategória: