Indonéz fűszeres csirke recept

Recept elkészítése:

Indonéz fűszeres csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1-1 teáskanál őrölt koriandermag,
só,
1-1 mokkáskanál őrölt ánizsmag,
köménymag,
szegfűszeg,
szerecsendió-virág,
fekete bors,
2 evőkanál citromlé,
1 evőkanál kókuszreszelék,
4 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg vaj,
csipetnyi reszelt citromhéj.

Elkészítés:

      Az összes fűszert összekeverem, majd a megtisztított és megmosott, szárazra törölt csirkét feldarabolom és a fűszerekkel kívül-belül bedörzsölöm. Ezután a vajat megmelegítem, lepirítom rajta a csirkedarabokat, majd aláöntök 2 dl vizet, és fedő alatt, kis lángon, gyakori kevergetés mellett puhára párolom. Közben a megtisztított és vékonyra karikázott vöröshagymát a csirkehús mellé teszem és addig párolom, míg az összes levét elfövi. Rizs és saláta illik hozzá. (Csak teljesen egészséges gyomrú embertársaim egyenek ebből a csirkéből, mert a sok fűszer nem kimondottan hasznos, viszont az étel nagyon finom!)

Elkészítés ideje: 60perc

Receptek kategória: