Indiai csirke I. recept

Recept elkészítése:

Indiai csirke I. recept

Hozzávalók:
1 nagyobb csirke,
5 dkg margarin,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg mandula,
1 evőkanál liszt,
1/2 dl borecet és 1 dl víz,
1-1 teáskanál őrölt gyömbér,
currypor,
só,
1 mokkáskanál törött fekete bors és olaj a pácoláshoz.

Elkészítés:

      A csirkét megtisztítom és négyfelé vágom. Rászórom az összes fűszert, és annyi olajat öntök rá, amennyi éppen ellepi. Célszerű, ha egy magasabb tálban a csirkedarabokat egymásra rakva pácolom. Legalább egy napig érlelem a hűtőszekrényben (lefedve). Fogyasztás előtt a csirkedarabokat kiveszem az olajból, lecsöpögtetem és teflonserpenyőben (vagy palacsintasütőben), erős lángon pirosra sütöm, majd melegen tartom. A mártáshoz a mandulát egy pillanatra forrásban lévő vízbe dobom (így könnyen lehúzhatom a héját). Hosszúkás szeletekre vágom, majd a megmelegített margarinban megpirítom. Ezután hozzáadom a megtisztított és nagyon finomra vágott (vagy lereszelt) vöröshagymát. Megszórom a liszttel, néhány percig együtt pirítom, majd felengedem a borecettel és 1 dl vízzel. Simára keverve sűrűre főzöm, ezután hozzáteszem a csirkehús sütése során keletkezett pecsenyelevet is. A mandulás mártást a melegen tartott csirkére öntöm. Párolt rizs illik hozzá és befőtt.

Elkészítés ideje: 50perc

Receptek kategória: