Hágai töltött csirke recept

Recept elkészítése:

Hágai töltött csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
10 dkg reszelt sajt (többféle is lehet),
5 dkg vaj,
5 dkg füstölt szalonna,
1 pohár száraz fehérbor,
késhegynyi őrölt szerecsendió-virág,
ízlés szerint só és őrölt fehér bors.

Elkészítés:

      A csirkét megtisztítom. A vajat és a reszelt sajtot összekeverem, hozzáadom a szerecsendió-virágot, a borsot és a sót, majd a csirke hasába töltöm. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, zsírját kiolvasztom és a tepsibe tett, megsózott, megtöltött csirkére locsolom. Aláöntöm a száraz fehérbort, és fedő alatt, kis lángon puhára párolom. Időnként saját levével locsolgatom. Tálalás előtt felszeletelem, saját mártását rálocsolom és még külön is megszórom reszelt sajttal. Hagymás paradicsomsaláta és sült burgonya vagy burgonyasaláta és párolt rizs illik mellé.

Elkészítés ideje: 120perc

Receptek kategória: