Gombás rakott csirke recept
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
25 dkg gomba,
4 húsos zöldpaprika,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
4 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
5 dkg vaj,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A megtisztított csirkét kis darabokra vágom (mintha paprikás csirkét készítenék). Mély tűzálló tálat egy dkg vajjal kikenek, és az aljára terítem a csirke felét. Jól megsózom, megszórom borssal, majd beborítom a megtisztított vöröshagyma felével. Erre szórom a szeletelt gombát, ezt is megsózom, majd rácsorgatom a zúzott fokhagymával elkevert, megsózott tejföl felét. A tejfölrétegre fektetem a megmosott, kicsumázott zöldpaprikaszeletek felét, ezután kezdem elölről a rétegezést. Végül lelocsolom az apróra vágott petrezselyemzölddel elkevert maradék fokhagymás tejföllel és a lefedett tálat előmelegített, forró sütőbe tolom. 45 percig sütöm, majd a fedelét levéve a tetejét pirosra pirítom. Sült burgonya és saláta illik hozzá.
Elkészítés ideje: 70perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges