Gombás csirke Júlia módra recept

Gombás csirke Júlia módra recept

Hozzávalók:
2 kicsi csirke (1,2 kg összsúlyban),
50 dkg apró szemű gomba,
2 dl tejszín,
1 dl tejföl,
1 húsos paradicsompaprika,
5 dkg vaj,
2 csokor zöldhagyma a zöldjével együtt,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
1 dl száraz fehérbor,
3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál rizsliszt,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A megtisztított csirkéket félbevágom és megsózom. Lapos tűzálló tálra teszem (vagy tepsire), körérakom a megtisztított, egészben hagyott gombákat, a megmosott, kicsumázott, kis kockákra vágott paradicsompaprikát és a megtisztított, vékonyka karikákra vágott zöldhagymát. Megsózom, rászórom a tisztított, finomra vágott fokhagymát és rámorzsolom a vajat. Lelocsolom a tejföllel elkevert tejszínnel és rászórom a borsot. A tálat lefedem és előmelegített, forró sütőbe tolva, közepes lángon 40 percig párolom. Ezután kiveszem a mártásból a csirkedarabokat, és melegen tartom. A bort, a rizslisztet és a finomra vágott petrezselyemzöldet összekeverem és behabarom vele a gombás mártást. Jól kiforralom, majd a csirkét visszateszem a tálba. A mártásból kicsit rákenek az étel tetejére és a forró sütőben néhány percig pirítom. Míg a csirke sül, elkészítem a köretet: kapros daragaluska illik mellé, de ropogósra sütött szalmaburgonyával is nagyon finom.

Elkészítés ideje: 80perc

The Mountain - 3D pólók