Csirkeegytál recept

Csirkeegytál recept

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1 kg-os),
1 kg burgonya,
3 dl tejföl,
8 dkg vaj,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1 teáskanál curry,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A megtisztított csirkét kis darabokra vágom és megsózom. A burgonyát meghámozom és vékonyra karikázom. Tűzálló tálat 1 dkg vajjal kikenek, soronként rárakom a csirkét és a nyers burgonyát, közben meghintem curryvel, sóval, reszelt sajttal, szerecsendió-virággal. A tetejére locsolom az olvasztott vajjal elkevert tejfölt, majd a tálat lefedem és előmelegített, forró sütőben, közepes lángon 50 percig sütöm. A fedőt levéve pirosra pirítom az ételt. Salátával kínálom.

Elkészítés ideje: 80perc

The Mountain - 3D pólók