Burgonyában sült csirke recept

Recept elkészítése:

 Burgonyában sült csirke recept

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 80 dkg-os),
50 dkg burgonya,
2 tojás,
2-3 dl tej,
5 dkg vaj,
1 dl tejföl,
2 közepes nagyságú alma,
5 dkg reszelt sajt,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

      A csirkét kívül-belül jól megtisztítom. Belülről megsózom, a hasába bedugom a meghámozott, kicsumázott és negyedekbe vágott almát, majd alufóliába csomagolva, előmelegített, forró sütőben, közepes lángon 40 percig sütöm. Közben a burgonyát alaposan megmosom és héjastól puhára főzöm. Meghámozom és melegen áttöröm. Belekeverem a felveretlen, nyers tojást, a megtisztított és a lereszelt vöröshagymát, a pépesre zúzott fokhagymát, sót, borsot, a felolvasztott vaj felét, és annyi tejet, hogy nem túl sűrű, kenhető masszát kapjak. A közben puhára sült csirkét kicsomagolom az alufóliából, darabjaira szeletelem, és a megmaradt vajjal kikent tűzálló tálra szorosan egymás mellé fektetem. Minden egyes húsdarabot vastagon bekenek a burgonyás masszával (az teljesen fedje be), majd a csirke hasában lévő almát villával pépesre zúzom, és azt is ráteszem a tetejére. Végül vastagon beszórom a reszelt sajttal, és fedetlenül a forró sütőbe teszem. 15-20 percig pirítom. Akkor van készen, ha szép világossárga a teteje. Saláta illik hozzá.

Elkészítés ideje: 80perc

Receptek kategória: