Zserbó szelet 3. recept

Recept elkészítése:

Zserbó szelet 3. recept

Elkészítés:

      Összegyúrunk 50 deka finomlisztet 25 deka Rama margarinnal, két deka összemorzsolt élesztővel, két tojássárgájával, öt deka porcukorral. egy csipet sóval meg annyi tejföllel, hogy rugalmas, kissé lágy tésztát kapjunk. (A liszt minőségétől függően másfel-két deci kell hozzá.) Egy óráig pihentetjük, majd három cipóba osztjuk Az egyiket kinyújtjuk, kibélelünk vele egy nagy tepsit, és megkenjük barackízzel, meghintjük cukor és darált dió keverékével. Erre fektetjük a második, lappá nyújtott tésztacipót, ezt is lekvározzuk, cukorral, dióval szórjuk meg. A harmadik tésztalapot ráfektetve, tetejét villával megszurkáljuk. (Az egészhez 25 deka darált dió és 20 deka porcukor kell.) A forró sütőbe tesszük, de öt perc múlva a tüzet mérsékeljük, ugy sütjük szép pirosra a tésztát. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd bevonjuk csokimázzal.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: