Zserbó szelet 1. recept

Recept elkészítése:

Zserbó szelet 1. recept

Hozzávalók:
35 dkg liszt,
1 tojás,
5 dkg Beghin-Say kristálycukor,
20 dkg vaj,
1 dl tej,
1 dkg élesztő,
12 dkg finomra darált dió,
12 dkg Beghin-Say porcukor,
20 dkg barackíz,
25 dkg tortabevonó étcsokoládé.

Elkészítés:

      A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejjel megfuttatott (megkelesztett) élesztőt, a Beghin-Say cukrot, a tojást, és az egészet jól összedolgozzuk. Az így kapott tésztát három egyforma részre osztjuk, és 35x25 cm- es lapokra nyújtjuk. A sütőlapra vagy tepsibe helyezett alsó tésztát megkenjük a lekvár felével és meghintjük a dió és a Beghin-Say porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik lapot, s az előbbi módon megtöltjük. A harmadik lapot egy kicsit nagyobbra nyújtjuk, hogy a szélei oldalt lelógjanak, és a sütemény oldalát is betakarja. A tésztát hagyjuk megkelni, majd lassúbb, 180°C-os sütőben süssük meg. Akkor van készen, ha a teteje egyenletesen piros és a beleszúrt hurkapálcikára nem ragad rá a tészta. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval áthúzzuk. A Gerbeaud-sütemény attól szelet, hogy kisebb-nagyobb szeletekre, kockára, vagy rombusz alakúra vágjuk.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: