Zserbó (nagymamám specialitása) recept
Hozzávalók:
12 dkg darált dió,
porcukor,
baracklevkár,
50 dkg liszt,
18 dkg zsír (vagy 25 dkg margarin),
fél csomag sütőpor,
1 dkg élesztő (1 dl tejben 4 db kockacukorral felfuttatva).
Elkészítés:
Összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, fél órát pihenni hagyjuk. A kisodort első lapot tepsibe tesszük, jó bőven megkenjük sárgabarack lekvárral majd 12 dkg darált dió és 10 dkg porcukor keverékének a felével szójuk meg. Rátesszük a következő lapot, arra a lekvár és a dió másik fele kerül. Befedjük a harmadik lappal, és megszurkáljuk villával a tetejét (ezt nem szabad elfelejteni, különben felhólyagosodik, és "leválik" sütés után!), megsütjük. Ha kihűlt csokimázzal vonjuk be.
Elkészítés ideje: 75perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges