Tökös rétes recept

Tökös rétes recept

Hozzávalók:
1 doboz mirelit leveles-vajas tészta,
50 dkg megsütött tök (tisztán mérve),
ízlés szerint méz,
kevés citromlé,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
10 dkg mazsola,
csipetnyi só,
1 tojás,
kevés tej.

Elkészítés:

      Először elkészítem a rétes töltelékét. A sült tököt villával összetöröm, majd összekeverem a mézzel, a citromlével, a reszelt citromhéjjal és a megmosott, leszárazott mazsolával. Sóval ízesítem, s végül belekeverem a nyers, felvert tojást. A felengedett tésztát lisztezett deszkán olyan vékonyra nyújtom, amennyire csak lehetséges, és a szélére egy csíkban felkenem a tökös tölteléket. Szorosan felcsavarom, majd a hosszú rudat két részre vágom, így könnyebben elfér majd a sütőlemezen. Tejjel megkenem a tetejét, és az előmelegített, forró sütőben szép világosbarnára megsütöm. Csak akkor vágom fel, ha teljesen kihűlt.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk