Recept elkészítése:
Sárgabarackkrém gyümölcsdarabokkal recept
Hozzávalók:
15 dkg szárított sárgabarack,
8 dkg mogyoró,
15 dkg tejszínes lágysajt (Mascarpone),
két evőkanál citromlé,
60 dkg friss füge és szőlő,
20 dkg tejszín.
Elkészítés:
A szárított sárgabarackot éjjelre beáztatjuk 3 dl vízbe. A mogyorót felaprítjuk, megpirítjuk, egy evőkanálnyit félreteszünk belőle, a többit a sárgabarackkal, az áztatólevével és a sajttal összeturmixoljuk, majd a hűtőbe tesszük. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a fügét hosszában negyedeljük. A tejszínt felverjük, óvatosan a krémbe forgatjuk, és egy lapos tálba terítjük. A tetejére rendezzük a gyümölcsdarabokat, és megszórjuk a maradék mogyoróval.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges