Sakk-matt szelet recept

Sakk-matt szelet recept

Hozzávalók:
Sárga tészta:
16 dkg margarin,
16 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1citrom reszelt héja, 3 tojás,
12 dkg finomliszt,
késhegynyi sütőpor.
Barna tészta:
16 dkg margarin,
16 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
3 tojás,
10 dkg finomliszt,
2 dkg kakaópor.
Töltelék:
30 dkg baracklekvár.
Csokoládémáz:
20 dkg porcukor,
4 evőkanál kakaópor,
6 dkg margarin,
3 evőkanálnyi forró víz.

Elkészítés:

      A sárga tésztához a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a masszába, és egy nagy tepsit kivajazunk, lisztezzük, és egyenletesen belesimítjuk. Amíg sül, kikeverjük a barna tésztát a sárgához hasonlóan, de hozzáadjuk a kakaóport is. Ugyanúgy vajas, lisztes tepsiben kisütjük.
Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk, majd a lapokat lekvárral megkenjük és összeragasztjuk: a sárga lapra kerül a barna, majd ismét sárga stb. Az így kapott sütemény tetejére fektetünk egy nagyobb vágódeszkát és egy kb. fél kilós súlyt, vagy nehezéket és így hagyjuk legalább egy órán át. A nehezéket levéve kb. 1,5 centi széles szeletekre vágjuk. Ezeket váltakozva egymásra ragasztjuk a lekvárral. 4 szeletből lesz egy rúd. A kész rudakat bevonjuk a langyosra melegített csokimázzal.

vissza a főoldalra

Ha nem akarod megnézni a világ legjobb illatgyertyáit, akkor ne kattints a képre!