Rumos sütemény recept
Elkészítés:
60 dkg lisztet 20 dkg zsírral vagy margarinnal elmorzsolunk. 3 tojásból másfél tojás fehérjét habnak félreteszünk, a másik másfél fehérjéhez 1 dkg kis tejben cukorral megkelesztett élesztőt, 1 csomag szalalkálit, 1 evőkanál cukrot adunk, és jól nyújtható tésztát gyúrunk. Három lapot sütünk belőle.
Krém: 40 dkg cukorból 3 dl vízzel szirupot főzünk. Egy lapot összetörünk és a sziruppal leöntjük. 10 dkg darált diót, 1/2 rumaromát és 15 dkg habosra vert margarint keverünk hozzá, és esetleg kakaót. Egy lapot megkenünk lekvárral, rásimítjuk a krémet, majd ismét lekvározzuk, és rátesszük a másik lapot.
Tetejére: A maradék másfél tojás fehérjét 20 dkg cukorral felverjük, rákenjük. 2 kocka olvasztott csokit 1/2 evőkanál olajjal gőz felett elkeverünk, rácseppentgetjük, és villával elhúzgáljuk rajta csíkos-hullámos mintára.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges