Kelt pite recept

Recept elkészítése:

Kelt pite recept

Hozzávalók:
35 dkg liszt,
2 tojás,
2 dkg élesztő,
5 dl tej,
5 dkg vaj,
só,
citrom,
5 dkg cukor.

Elkészítés:

      Az élesztőt 1 dl tejben megfuttatjuk. A vajat a cukorral, a tojássárgákkal elkeverjük, és beleöntjük a tejet, lisztet, sót, élesztőt, hogy jó lágy galuskatésztát kapjunk. Fakanállal kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojások kemény habját, és letakarva egy órán át, kelesztjük. Fagyos zsírral kikent tepsibe öntjük, de 10-15 percig még pihentetjük. Tetejére egy kis zsírt kenünk, meghintjük kristály-cukorral, és egyenletes tűznél megsütjük. Kockára vágva, még langyosan tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: