Diós pite 4. recept

Recept elkészítése:

Diós pite 4. recept

Hozzávalók:
50 deka liszt keverve 1 csomag dr. Oetker-féle sütőporral,
2 tojás sárga,
2-3 evőkanál tejfel,
30 deka vaj.
Töltelékhez:
20 deka cukor,
kevés víz,
20 deka darált dió,
20 deka zsemlyemorzsa,
4 deka olvasztott vaj,
1 késhegynyi fahéj és szegfűszeg,
6 deka mazsola és 4 kanál méz.

Elkészítés:

      A hozzávalókból tésztát gyúrunk- (a tészta olyan kemény. legyen, mint egy rétesé), a tészta felét kinyújtjuk, tepsibe rakjuk, a tölteléket beletesszük, és a másik felét föléje tesszük a tésztának; tojással meg: kenjük és közepes tűz mellett 30-40 percig sütjük.
Töltelék: A cukrot a vízzel sziruppá főzzük, a többi hozzávalókat hozzáadjuk, végül a mazsolát és a mézet. Ha az anyag túl kemény. akkor kevés tejet keverünk hozzá.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: