Diós pite 3. recept

Recept elkészítése:

Diós pite 3. recept

Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt,
8 dkg porcukor,
kevés citromhéj,
16 dkg margarin,
1 tojás.
Töltelék:
4 tojás,
1 evőkanál rum,
20 dkg cukor,
22 dkg darált dió.

Elkészítés:

      A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a citrom héját, a cukrot, a tojást, gyorsan összegyúrjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk, zsírozott tepsibe tesszük, pihentetjük, amíg elkészül a felső rész.
A töltelék elkészítése: a 4 tojás sárgáját a rummal és a 20 dkg cukorral habosra keverjük. A tojások fehérjét habosra verjük, könnyedén hozzáadjuk a tojás sárgájához az őrölt dióval együtt. A diós keveréket a tésztára simítjuk. A tésztát lassan sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: