Diós-almás pite recept

Recept elkészítése:

Diós-almás pite recept

Hozzávalók:
60 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg zsír,
3 tojás,
2-3 dkg élesztő,
1 citrom reszelt héja,
5 dkg porcukor,
csipet só,
tejföl az összeállításhoz.
A töltelékhez:
2 kg alma,
1 citrom leve és reszelt héja,
ízlés szerint cukor,
1 nagy kanál baracklekvár,
20 dkg dió.

Elkészítés:

      A tészta hozzávalóiból gyenge tésztát gyúrunk, és 1 éjszakára fóliába csomagolva a hűtőszekrényben tartjuk. A hámozott almát vékonyan szeletelve kevés vízzel, citromlével és citromhéjjal, valamint kevés cukorral megpároljuk, majd hozzákeverjük a lekvárt. (Vigyázz, hogy csak pici víz kell hozzá!)
A tésztából 2 nagy lapot nyújtunk. Az elsőt a kikent tepsibe tesszük, rászórjuk a darált dió felét, erre jön az almapép, majd a többi dió. Befedjük a másik tésztalappal; majd pici cukorral elkevert, félig felvert tojáshabbal megkenve világosra sütjük.
Kihűlés után könnyedén lehet szeletelni.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: