Csokoládés gesztenyetekercs recept
Hozzávalók:
75 dkg gesztenyemassza,
fél dl rum,
10 dkg vaj,
10 dkg étcsokoládé,
10 dkg mazsola,
1 csésze meggybefőtt,
3 evőkanál tej,
1 teáskanál olaj.
Elkészítés:
Előző nap a rummal ízesített tejbe beáztatom a megtisztított mazsolát. Másnap a mazsolát leszűröm. A visszamaradt rumos tejjel és a vajjal összegyúrom a gesztenyemasszát. Egy nagy alufólialapot kenőtollal megolajozok és kinyújtom rajta a gesztenyemasszát olyan vékonyra, amennyire csak lehetséges. Rászórom az áztatott mazsolát, a megreszelt csokoládét és belenyomkodom a kimagozott meggyet. Az alufólia segítségével szorosan felcsavarom és a hűtőszekrényben legalább egy napig dermesztem. A legcélszerűbb folpackba csomagolni, és csak annyit vágni le belőle, amennyi gesztenyeszelet egyszerre elfogy.
Elkészítés ideje: 40perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges