Csokoládékrém-pite recept

Recept elkészítése:

Csokoládékrém-pite recept

Hozzávalók:
Tojás 8 db,
tojásfehérje 8 db,
csokoládé 25 dkg,
porcukor 36 dkg,
tej 0.5 l,
cukor 10 dkg,
mandula 10 dkg.

Elkészítés:

      Nyolc tojássárgáját 36 dkg porcukorral jól kikeverünk, azután hozzákeverünk 25 dkg puhított csokoládét, öntünk rá fél l tejet, és felfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a 8 tojás kemény habját. Felét beletesszük egy jól kikent tepsibe, bőven megszórjuk cukorral és pirított mandulával. A keverék másik felét ráborítjuk, tojással bekenjük, darabos mandulával megszórjuk, közepes tűznél kisütjük és csinos kockákra vágva, feladjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: