Baklava recept
Hozzávalók:
1 csomag rétestészta,
25 dkg darált mandula,
30 dkg olvasztott vaj,
2.5 dl sárgabaracklé,
20 dkg cukor,
12 db kimagozott,
félbevágott sárgabarack.
Elkészítés:
Vajazzunk ki egy alacsony tepsit és óvatosan, laponként rakjuk le a rétestészta, melyek közé jó bőven locsoljunk olvasztott vajat, majd szórjuk meg mandulával. A tetejére ne szórjunk mandulát, hanem bőven olvasztott vajat. Közepes sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük. Közben a barackléből cukorral és citromlével főzetet készítünk. Mikor megsült a baklava, újból locsoljuk meg olvasztott vajjal, 10 percig állni hagyjuk, majd ráöntjük a meleg barackos mártást. Félrétesszük 24 órára. Sárgabarckkal körítve tálaljuk.
Elkészítés ideje: 85perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges