Recept elkészítése:
Aranygaluska 6. recept
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
3 tojássárgája,
10 dkg vaj,
2 dkg élesztő,
cukor,
só,
10 dkg dió.
Elkészítés:
A liszthez adjuk a tojássárgáját, 5 dkg olvasztott vajat, és a kovászt, pici sót, cukrot, és jól kikeverjük a kelt tésztát. Másfél órát kelesztjük, majd a lisztezett deszkára borítjuk. Egy tűzálló tálat, vagy tepsit kivajazunk, és a kis pogácsaszaggatóval kiszúrt tésztát rétegenként belerakjuk. Minden réteget megkenünk olvasztott vajjal, majd megszórunk darabosra darált dióval. Még további félórát kelesztjük. Meleg sütőbe tesszük, 30-40 percig sütjük. Tejsodó, vagy borsodó finom hozzá.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges