Almás pite 3. recept
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
2 db tojás,
20 dkg cukor,
1.2 kg alma,
1 dl tejföl,
5 dkg zsemlemorzsa,
1 db citrom,
őrölt fahéj,
só,
vaníliás porcukor a hintéshez.
Elkészítés:
A lisztet, vajat, 8 dkg cukrot, csipet reszelt citromhéjat gyúródeszkán összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, és jól összedolgozzuk. Rövid ideig pihentetjük. A tészta felét ceruza vastagságúra kinyújtjuk, tepsibe rakjuk. Villával megszurkáljuk, és kissé átsütjük. Ezután kevés morzsával meghintjük, ráhalmozzuk a lehámozott, szeletekre vágott almát. Őrölt fahéjjal, cukorral megszórjuk. A tészta másik, vékonyra nyújtott felével befedjük. Tojással bekenjük, néhány helyen megszurkáljuk.
Mérsékelten meleg sütőben aranybarnára sütjük. Ha kissé kihűlt, kockákra vágjuk, és vaníliás porcukorral meghintjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges