Almás/meggyes szelet recept

Almás/meggyes szelet recept

Hozzávalók:
kb. 1 kg meggy vagy alma,
1 cs. Sütőpor,
40 dkg liszt,
15 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
2 tojás sárgája,
1 dl tejföl,
búzadara,
fahéj,
pici só.

Elkészítés:

      A sütőporral elvegyítjük a lisztet, a zsírral, tojás sárgájával, porcukorral, sóval és a tejföllel összedolgozzuk és két részre osztjuk. Az egyik lapot elnyújtjuk és lisztezett tepsibe tesszük. Búzadarával megszórjuk és elterítjük rajta a tölteléket. A töltelék tetejére is vékonyan szórunk egy kis búzadarát, rátesszük a másik lapot és villával egyenletesen megszurkáljuk. Sütés után vaníliás porcukorral megszórjuk. Készíthető almás, vagy meggyes töltelékkel.
Almás Töltelék: az almát meghámozzuk, lereszeljük, cukorral összekeverjük. Mielőtt a tepsibe raknánk, a levét kifacsarjuk. A tepsibe rakva fahéjjal megszórjuk.
Meggyes Töltelék: a kimagvazott meggy levét lecsurgatjuk, tepsibe rakva cukorral megszórjuk.
(A sütéshez hagyományos méretű, kb. 22x 32 cm-es tepsit használjunk !)

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra