Zöldborsós makaróni recept

Zöldborsós makaróni recept

Hozzávalók:
25 dkg makaróni,
25 dkg kifejtett, zsenge zöldborsó,
5 dkg sonka,
5 dkg reszelt sajt,
2 dl tejszín,
8 dkg vaj,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
2 tyúkhúsleves-kocka,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

      A makarónit megfőzöm és meleg vízzel leöblítve, jól lecsöpögtetem, majd 2 dkg vajon átforgatom, és melegen tartom. Míg a tészta fő, a megmaradt vajon megpirítom a zöldborsót, ráteszem a nagyon apró (borsónyi) kockákra vágott sonkát, és felöntöm a tejszínnel. Hozzáadom a leveskockákat, és a törött borssal fűszerezem. Sűrűre beforralom, és a megmosott, nagyon finomra aprított petrezselyemzöldet meg a fele reszelt sajtot is belekeverem. A ragut a tészta tetejére öntöm, az egészet lazán összekeverem, és azonnal tálalom. A megmaradt sajttal ki-ki meghintheti a tányérján.

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók