Vörösboros spagetti recept

Recept elkészítése:

Vörösboros spagetti recept

Hozzávalók:
30 dkg spagetti,
10 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
10 dkg jó húsos füstölt szalonna (vagy szeletelt császárhús),
1 nagy fej vöröshagyma,
1 kis doboz paradicsompüré,
2 és fél dl száraz vörösbor,
1 csokor petrezselyemzöld,
5 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál Vegeta,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
csipetnyi kristálycukor,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A spagettit sós vízben megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítve melegen tartom. Közben a füstölt szalonnát apróra vágom, és serpenyőben a zsírját kiolvasztom. Ezután ráteszem a megtisztított valamint finomra vágott vöröshagymát, és kevergetve üvegesre fonnyasztom. Belekeverem a paradicsompürét, és tovább pirítom egy-két percig, majd hozzáadom a megmosott és finomra metélt petrezselyemzöldet. Ráöntöm a bort, rászórom a Vegetát, és fedő alatt sűrű mártássá forralom. Csipetnyi borssal és cukorral ízesítem. A reszelt sajt felét és a zúzott fokhagymát is hozzáadva, még egyszer összeforralom, éppen csak annyira, hogy a sajt megolvadjon. Ebbe a mártásba forgatom a főtt spagettit, és kevergetve jól átforrósítom. Tálaláskor ki-ki a saját adagját meghinti a megmaradt reszelt sajttal.

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: