Spagetti carbonara - szénégető spagetti recept

Spagetti carbonara - szénégető spagetti recept

Hozzávalók:
Fél kiló spagetti,
25 dkg sonka,
1 cs petrezselyemzöld,
3 ek olaj,
6 tojás,
1 dl tejszín,
25 dkg parmezán,
só,
1 tk frissen őrölt bors,
késhegynyi szerecsendió.

Elkészítés:

      A csíkokra vágott sonkát kissé megpirítom egy ek olajban, melegen tartom. A tojásokat felverem, összekeverem a tejszínnel, a reszelt sajt felével, a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval, durvára őrölt borssal. 3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a tésztát és lassú tűzön, időnként kevergetve 8-10perc alatt “fogkeményre" főzöm. Leszűröm, tálba teszem. Ráteszem a sonkacsíkokat és ráöntöm a tojásos öntetet, összekeverem. A tészta melegétől fog a tojás megdermedni. Frissen őrölt borsot és parmezánt kínálok hozzá. Variáció: Sonka helyett húsosabb szalonnával is készíthető.

Elkészítés ideje: 45perc

The Mountain - 3D pólók