Milánói spagetti - Spaghetti milanese recept
Hozzávalók:
20 dkg sonka, v. gépsonka,
2 közepes hagyma,
40 dkg sűrített paradicsom,
30 dkg szeletelt gomba,
10 dkg szalonna,
1 kk paprika,
bors,
oregáno,
rozmaring,
5 ek cokor,
2 ek olaj,
fél kiló spagetti,
20 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát sárgás színig pirítom egy evőkanálnyi olajban, majd megpárolom rajta a gombát. Rádobom a paprikát, majd egy-két keverés után hozzáadom a csíkokra vágott sonkát, ráöntöm a paradicsomot. Hozzákeverem a fűszereket, sót, cukrot. Az egészet jól összeforralom. 3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek. olajat. Mikor forr, beleteszem a tésztát és lassú tűzön, időnként kevergetve 8-10 perc alatt "fogkeményre" főzöm. Leszűröm és tálba teszem. Az asztalra teszem a kifőtt tésztát, a sugo-t és a reszelt sajtot. Mindenki saját ízlése szerint vesz magának. Variáció: Rántott bordát teszek tálaláskor a tetejére.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges