Csirkemájas-gombás spagetti recept

Recept elkészítése:

Csirkemájas-gombás spagetti recept

Hozzávalók:
25 dkg csirkemáj,
25 dkg spagetti,
10 dkg gomba,
2 dl tejföl,
5 dkg füstölt szalonna,
2 evőkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál majoránna,
mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A spagettit megfőzöm. Közben elkészítem a csirkemájas-gombás ragut: kevés, forrásban lévő vízbe dobom a szétszedett májakat, és fehéredésig főzöm. Ezután a léből kivéve, az almareszelő durva fokán lereszelem. A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom, zsírját kiolvasztom, majd ráteszem a megtisztított és felszeletelt gombát. Megsózom, és fedő alatt saját levében puhára párolom, ezután zsírjára sütöm. Rászórom a majoránnát, a törött borsot és a zúzott fokhagymát. Egy percnyi pirítás után hozzáadom a májreszeléket is, majd néhány percig még fedetlenül pirítom. A tejfölt a májra rálocsolom, és a ragut jól összeforralom. A ragut a tésztára öntöm, és összekeverve a sütőben átforrósítom.

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: