Réteges tepertős pogácsa recept

Réteges tepertős pogácsa recept

Hozzávalók:
1/2 kg liszt,
3 dkg élesztő,
1 tejföl,
2-3 evőkanál bor,
35 dkg darált tepertő,
15 dkg vaj, vagy margarin,
langyos tej,
só.

Elkészítés:

      Az élesztőt langyos tejben /1 dl/ megfuttatjuk, liszttel, sóval, vajjal és a szükséges mennyiségű tejjel rétestésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, és vékonyra nyújtjuk. Rákenjük a darált tepertőt, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, és nyújtófával kissé ellapítjuk. Felében egymásra hajtva 1/2 órát langyos helyen pihentetjük. Ekkor ismét kinyújtjuk és az előbbi módon felcsavarjuk. Összesen 3x nyújtjuk ki. Végül 2 cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk, tojással megkenjük szaggatás után. Erős tűznél 15 percig sütjük.