Rizspuding sonkával recept

Recept elkészítése:

Rizspuding sonkával recept

Hozzávalók:
25 dkg főtt füstölt sonka vagy egyéb füstölt hús,
2,5 dl rizs,
1 nagy csokor zöldpetrezselyem,
25 dkg vegyes leveszöldség,
4 tojás,
2 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál fűszerezett paradicsomlé,
4 dkg vaj,
1 teáskanál mustár,
só és törött fekete bors, ízlés szerint.

Elkészítés:

A rizst váltott vízben többször átmossuk, majd lecsöpögtetjük. 3 dkg megmelegített vajra téve üvegesre pirítjuk, ezután felöntjük térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel, jól megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben a sonkát vékony metéltre vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, és almareszelőn lereszeljük. A tejfölt, a tojássárgáját, a paradicsomlevet, a mustárt, a sót, a borsot, a finomra metélt zöldpetrezselymet és a megtisztított, lereszelt vöröshagymát összekeverjük, hozzáadjuk a langyosra hűlt rizst és a sonkát, végül óvatosan, hogy össze ne törjön, belekeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habot is. A maradék vajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, és beleöntjük a rizses masszát. Előmelegített forró sütőbe teszünk egy akkora mély tepsit, hogy a tűzálló tál beleférjen, majd kétujjnyi vizet öntünk bele, és beleállítjuk a teli tálat. Közepes lángon addig főzzük a pudingot, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad rizses masszából. Tálaláskor tálra borítjuk, és cikkeket vágunk belőle. Leönthetjük sózott tejföllel, vagy megszórhatjuk reszelt sajttal.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: