Rizses sonkamajonéz recept

Recept elkészítése:

Rizses sonkamajonéz recept

Hozzávalók:
1 zacskó gyorsrizs,
25 dkg főtt füstölt sonka,
1 dl tejszín,
2 dl majonéz,
1 dl tejföl,
2 ecetes uborka,
só és törött fekete bors,
ízlés szerint,
kevés mustár,
1-2 evőkanál fűszerezett paradicsomlé,
1 nagy csokor snidling és petrezselyemzöld.

Elkészítés:

A rizst megfőzzük, a füstölt sonkát ledaráljuk, az ecetes uborkát pedig finom reszelőn lereszeljük. A tejszínből kemény habot verünk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a paradicsomlével, a mustárral, a törött borssal, majd belekeverjük a rizst, a darált sonkát és a reszelt uborkát, végül óvatosan hozzáadjuk a kemény habot. Átforgatjuk, és egy üvegtálra kúpalakban felhalmozzuk. Tetejére nagyon finomra vágott zöldpetrezselymet és snidlinget szórunk. Jól behűtve kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: