Rakott karfiol recept

Recept elkészítése:

Rakott karfiol recept

Hozzávalók:
70 dkg-nyi karfiol (tisztán mérve),
10 dkg főtt, füstölt tarja vagy sonka,
10 dkg reszelt sajt (minél többféle, annál jobb, maradék is lehet),
2 dkg vaj vagy margarin,
2 evőkanál finomliszt,
2 dl tej,
2 dl tejföl,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanálnyi só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
késhegynyi tört borókabogyó.

Elkészítés:

A megtisztított karfiolt kis rózsáira szedem, és alaposan megmosom, majd lecsöpögtetem. A grillsütő cseppfogó tálcáján egyenletesen elrendezem. Megsózom és aláöntök három evőkanál vizet. A tálcát lehetőleg légmentesen lezárom alufóliával, majd az előmelegített forró grillsütőben körülbelül húsz percig párolom. Közben a vajat habzásig hevítem a liszttel, ráöntöm a melegített tejet és állandó keverés közben addig főzöm, amíg sűrű nem lesz. Ekkor beleszórom a fűszereket és a tejfölt ráöntve, éppen csak egyet forralok rajta. A megpuhult karfiolra ráöntöm a fehér mártást, rászórom a nagyon apróra vágott sonkát és meghintem a reszelt sajttal. Annyi időre teszem csak vissza a forró sütőbe, amíg a sajt ráolvad a tetejére. Vigyázat, nagyon hamar megbarnul, és keserűvé válhat!

vissza a főoldalra

Receptek kategória: