Padlizsános sonkaragu recept

Recept elkészítése:

Padlizsános sonkaragu recept

Hozzávalók:
1 nagy padlizsán,
30 dkg főtt füstölt hús (csont nélkül),
2 nagy,
kemény paradicsom,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 fiola kapribogyó,
1 dl tejföl,
fél dl olaj,
2 gerezd fokhagyma,
só és törött fekete bors,
ízlés szerint,
1 nagy csokor zöldpetrezselyem,
60 dkg apró újburgonya (vagy gyorsfagyasztott burgonya)

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, lehámozzuk, és karikákra vágjuk, majd a karikákat csíkokra metéljük (műanyag vagy fakéssel). Jól megsózzuk, és állni hagyjuk 15 percig. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk, ezután az olajon üvegesre sütjük. Hozzátesszük a sós létől. lecsöpögtetett padlizsándarabkákat, és pirítjuk néhány percig. Belekeverjük a csíkokra vágott főtt füstölt húst, a kapribogyót levével együtt, a lehéjazott és felszeletelt paradicsomot, a sót és a törött borsot. Fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, végül a tejfölt is belekeverjük, de már nem forraljuk. Közben a burgonyát megtisztítjuk, lemossuk, és sós vízben megfőzzük. Kerek tál közepére rakjuk a főtt burgonyát, és koszorú alakban köréje halmozzuk a padlizsános sonkaragut.

Elkészítési idő: 50 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: