Mártogatós sonka recept

Recept elkészítése:

Mártogatós sonka recept

Hozzávalók:
35-40 dkg sovány, főtt, füstölt sonka,
2 tojássárga,
2 dl olaj,
1 teáskanál konyak,
1 csokor metélőhagyma (vagy 1 evőkanál reszelt vöröshagyma),
1 csokor kapor,
1 evőkanál natúr reszelt torma,
fél dl száraz fehérbor,
fél citrom leve,
1 teáskanál mustár,
1 teáskanál porcukor,
fél dl tejszín,
3 evőkanál tej,
1 mokkáskanál zselatin,
törött fehér bors,
só.

Elkészítés:

A tojássárgákat az olajjal cseppenként elkeverjük, majd hozzáadjuk (szintén cseppenként) a citromlevet és a bort. Belekeverjük a mustárt, sót, borsot, cukrot, a tormát, a finomra metélt kaprot, a snidlinget és a konyakot. A tejszínből kemény habot verünk, majd a tejben megáztatott és langyosra melegített, átszűrt zselatint belekeverjük a habba, végül a habot óvatosan a mártáshoz adjuk. Hűtőszekrényben hűtjük felhasználásig. A főtt sonkát másfél centis kockákra vagdaljuk, és mélyebb tálba öntjük. Fogyasztáskor mindenki a villájára felszúrja a sonkadarabkákat és belemártja a jéghideg fűszeres mártásba.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: