Lángoló sonka recept

Recept elkészítése:

Lángoló sonka recept

Hozzávalók:
8 szelet főtt füstölt sonka (25-30 dkg),
2 alma,
2 dkg vaj,
5 dkg mandula,
2 evőkanál rum vagy konyak,
2 szem porrá tört szegfűszeg.

Elkészítés:

A mandulát egy pillanatra forrásban lévő vízbe dobjuk, majd leszűrjük, és a héját lehúzzuk. Éles késsel vékony lapokra vagdaljuk. Az almát meghámozzuk, csumáját kivesszük, és úgy vágjuk karikára, hogy a karika egyben maradjon. A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat, megszórjuk a porrá tört szegfűszeg felével, és a sonkaszeleteket egymás mellé (nem egymásra!) fektetjük. Az almakarikákkal beborítjuk, rászórjuk a vágott mandulát és a maradék szegfűszeget, meg a borsónyi darabkákra csipkedett vajat. Előmelegített, forró sütőben 15 percig sütjük. A sütőből kivéve azon forrón lelocsoljuk az alkohollal és meggyújtjuk. Ha a láng kialudt, rögtön kínálhatjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: