Konyakos sonka recept

Recept elkészítése:

Konyakos sonka recept

Hozzávalók:
30-40 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja,
3 dkg vaj,
3 evőkanál liszt,
2 dl tej,
1 dl vörösbor,
1 fiola kapribogyó,
2 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál konyak,
késhegynyi pástétomfűszer,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

A vajat megmelegítjük, majd a liszttel megszórva habzásig forrósítjuk. Ekkor felöntjük a tejjel, a vörösborral, a kapribogyó levével, sóval, borssal, a pástétomfűszerrel, a megtisztított, szétzúzott fokhagymával és a tejföllel. Simára keverve jól felforraljuk, végül beletesszük a laskára vágott főtt sonkát, a konyakot, és egy pillanatig forraljuk. Burgonyakrokettel vagy zsemlegombóccal kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: