Kaszinó ízelítő recept

Recept elkészítése:

Kaszinó ízelítő recept

Hozzávalók:
10 dkg sovány sonka,
10 db fürjtojás,
1 ecetes uborka,
10 dkg füstölt sajt,
1 pár virsli,
2 db levesben főtt csirkemáj,
1 főtt sárgarépa,
2 tyúkhúsleveskocka,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor kapor,
kevés só és törött fekete bors,
1 evőkanál zselatinpor.

Elkészítés:

6 dl vízbe beleteszem a húsleveskockákat, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, kevés sót és borsot. Felforralom, beleteszem a virsliket, és hagyom kihűlni. Közben a sonkát, a sajtot, az uborkát, a csirkemájat valamint a sárgarépát egyforma vékony csíkokra vágom. A fürjtojásokat keményre főzöm és meghámozom. A már nem nagyon forró húsléből egy decinyit elveszek, beleszórom a zselatinport, és kis lángon, folyamatos kevergetés közben feloldva, visszaöntöm a többi lébe. Kis formákat kibélelek folpack fóliával, majd kevés kocsonyalevet öntök rá, és megdermesztem. Erre teszem a negyedrésznyi darabos anyagokat és a fürjtojásokat, ezután pedig a többi levet is ráöntöm. A hűtőszekrényben szilárdulásig dermesztem: Tálalás előtt lapos tányérokra borítom, a fóliát lehúzom a tetejéről, és tetszés szerint körberakom zöldhagymával, paradicsommal, ecetes uborkával stb.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: