Karfiolos paella recept

Recept elkészítése:

Karfiolos paella recept

Hozzávalók:
4 evőkanál olívaolaj,
15 dkg főtt füstölt sonka,
25 dkg rizs,
1 szál póréhagyma,
1 kis fej karfiol,
2 húsleveskocka,
1 liter víz,
6 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál sáfrányos szeklice,
só (ízlés szerint),
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben a forró olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát és a nagyon vékony csíkokra vágott sonkát, majd ráöntjük a megmosott és lecsöpögtetett rizst. Folytonos kevergetés közben szép sárgára pirítjuk, ezután rátesszük a megtisztított és apró rózsáira szétszedett karfiolt, meg a vékonyra karikázott póréhagymát. Meghintjük a fűszerekkel, ráöntjük a vizet, beletesszük a húsleveskockát, és gyenge tűzön addig főzzük (keverés nélkül), amíg a rizs az összes folyadékot felszívja.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: