Káposztás sonkarolád recept

Recept elkészítése:

Káposztás sonkarolád recept

Hozzávalók:
8 nagy savanyúkáposzta-levél,
25 dkg bármilyen főtt sonka (vagy kicsontozott füstölthús),
2 evőkanál majonéz,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál mustár,
1-1 mokkáskanál törött fekete bors és pástétomfűszer.

Elkészítés:

A savanyúkáposzta-levelek vastag erezetét levágom, majd forrásban lévő vízbe dobom néhány percre, hogy kissé megpuhuljanak. Ezután leszűröm és sorban, egymás mellé kiterítem, hogy gyorsan kihűljenek. A töltelékhez a füstölthúst ledarálom, majd összekeverem a majonézzel, a mustárral, a megtisztított és összezúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és a pástétomfűszerrel. A sonkás masszát a káposztalevelekre felkenem, és mint a palacsintát szokás, szorosan összecsavarom. A roládokat folpack fóliába vagy alufóliába csavarom és a hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztem. Tálalás előtt ujjnyi vastagra felszeletelem és apróra vágott savanyú káposztával vagy csalamádéval kínálom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: