Húsvéti sonka recept

Recept elkészítése:

Húsvéti sonka recept

Hozzávalók:
60-70 dkg nyers kötözött sonka,
4 db narancs,
1 dl száraz vörösbor,
2 szem összetört szegfűszeg,
tej a sonka áztatásához.

Elkészítés:

Az előző nap tejbe áztatott sonkát lecsurgatva úgy vágom szeletekre, hogy az alsó része egyben maradjon, tehát csak bevágom, de nem vágom el. Egy-egy sonkaszelet közé teszek egy megmosott és héjas narancskarikát. A megmaradt narancsok kicsavart levével összekeverem a vörösbort és beleszórom a szegfűszeget. Az ily módon előkészített narancsos sonkát tűzálló tálba fektetem, aláöntöm a fűszeres-boros levet és a tálat jól lezárva, a mikrohullámú sütőbe rakom. A legerősebb fokozaton huszonöt-harminc percig párolom, közben egyszer megfordítom, és a saját levével meglocsolom. A párolási idő letelte után tizenöt percig még nem nyitom ki a tálat. Tálalás előtt a sonkaszeleteket átvágom és vagy burgonyalepénnyel, vagy gesztenyelepénnyel kínálom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: