Hideg töltött paradicsom (vacsorasaláta) recept

Recept elkészítése:

Hideg töltött paradicsom (vacsorasaláta) recept

Hozzávalók:
4 szép nagy, kemény paradicsom,
25 dkg készen vásárolt (vagy házilag készített) orosz hússaláta,
1 kis fejes saláta,
1 dl majonéz,
1 dl tejföl,
1 teáskanál mustár,
5 dkg főtt, füstölt sonka (vagy gépsonka),
1 evőkanál száraz fehérbor,
1 evőkanál nagyon finomra vágott petrezselyemzöld,
csipetnyi cukor,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

Először a mártást készítem el. A majonézt, a tejfölt, a bort, a mustárt, sót, a borsot és a cukrot simára keverem. A paradicsomokat megmosom, szárazra törlöm, majd nagyon éles késsel keresztben kettévágom, és a belsejét kikaparom. A hússalátához keverem a kikapart paradicsomforgácsot és a paradicsomok üregét jól megpúpozva, megtöltöm a hússalátával. A fejes salátát leveleire szétszedem, megmosom, megtörölgetem, és szép, nagy, lapos tálra vagy tálcára terítem. Sorban egymás mellé ráhelyezem a fél töltött paradicsomokat, majd a tetejükre locsolom a borsos-majonézes mártást. Meghintem a nagyon vékony csíkokra vágott sonkával és a petrezselyemzölddel. Jól behűtve kínálom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: